Jämför lån utan UC ׀ Låna upp till 600 000kr utan säkerhet

Förverkliga dina drömmar med ett lån utan säkerhet! Jämför upp till 44 olika lånerbjudanden och hitta lånet med lägst ränta. Man kan låna upp till 600 000kr utan krav på säkerhet eller kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

lån utan uc - klicka på bild för upplysningscentralen

I denna artikel berättar vi allt om lån utan säkerhet – hur du kan ansöka om ett sådant, vilka krav finns det för att kunna låna utan säkerhet och vad det innebär att ingen kreditupplysning hos UC tas på dig.

Vad är ett lån utan säkerhet?

Också känt som blancolån, privatlån utan krav på säkerhet innebär att inga tillgångar (materiella eller i fastighetsform) måste pantsättas av låntagaren. Det medför dock att lånevillkoren är mindre förmånliga än hos andra lånetyper då kreditgivaren tar en betydligt större risk. Räntor skiljer sig också avsevärt mellan olika kreditgivare då de sätter sina egna villkor.

Just därför är det oerhört viktigt att man tar tid att jämföra många lånerbjudanden på marknaden innan man lånar utan säkerhet.

Varför ska man jämföra lån utan UC?

Som sagt sätter varje långivare egna villkor angående räntor och krav på kreditvärdighet. Dessutom kan räntenivåer skilja sig från vecka till vecka då långivarna brukar sätta en rörlig ränta på privatlån utan UC.

Men att gå igenom varje kreditgivare på marknaden och besöka webbsida efter webbsida för att ta reda på vad som gäller är nästan omöjligt för en privatperson som är i behov av ett lån. Därför ska man helst använda sig av en lånejämförelsesida som samarbetar med de flesta kända långivare på marknaden och jämför deras räntevillkor åt privatpersonen. På så sätt kan man enkelt hitta lånet med den lägsta möjliga räntan.

Hur tar man kreditupplysning om inte hos UC?

De flesta privatpersoner vill helst undvika en kreditupplysning hos UC. Varför? För att den sänker ens kreditvärdighet, alltså om man bedöms som en trovärdig låntagare som kan bli beviljat lån. Saker som spelar in i ens kreditvärdighet är till exempel ens sysselsättning, anställningstyp, månadsinkomst eller skulder hos Kronofogden. Och ju fler upplysningar man gör hos UC, desto mer kreditvärdigheten sänks.

Men lyckligtvis finns det en omväg. Vissa jämförelsesidor inte tar kreditupplysningen via UC utan andra upplysningsaktörer såsom Bisnode eller Creditsafe. En upplysning hos de här säkra aktörerna är en vinn – vinn för alla parter: låntagarens kreditvärdighet inte påverkas och långivaren tar reda på låntagarens finansiella förhållanden.

Lån utan UC: hur mycket får man låna?

Det som avgör hur mycket du blir beviljad i lån är din sociala och ekonomiska situation. Varje kreditgivare gör en individuell bedömning och bestämmer om man uppfyller deras krav. Man kan bli nekad ett lån av en kreditgivare och ändå få låna av en annan – bedömningen är alltså individuellt.

Som en privatperson brukar man kunna låna upp till 600 000 kr. Då lån utan säkerhet inte är kopplade till pant av något slag så skiljer sig lånevillkor mellan kreditgivarna. Hur mycket man får låna styrs framför allt av ens betalningsförmåga och kreditvärdighet – den privata ekonomin, hur mycket man tjänar månadsvis och ens finansiella historik av hur många gånger har man lånat pengar eller betalat på faktura.

Kan alla ta lån utan säkerhet?

De två faktorer som är av störst intresse till långivarna är låntagarens betalningsförmåga och kreditvärdighet. Man har en hög kreditvärdighet och en bra betalningsförmåga om man har en fast inkomst som är tillräckligt hög för att kunna amortera lånet och om man inte har fräscha skulder hos Kronofogden. Hos just lån utan UC spelar dessa faktorer en stor roll eftersom kreditgivarna inte kräver någon pantsättning för att du ska få låna pengar av dem.

Så kort sagt – nej, inte alla får låna pengar utan säkerhet eller an upplysning hos UC. Det är dock viktigt att ha i åtanke att man kan få ett ja även om man har fått 30 nej.

Kan man låna pengar även om man har dålig kreditvärdighet?

I vissa fall kan man låna utan säkerhet även om man har dålig kreditvärdighet – men oftast mot en mycket högre ränta. Långivaren ska ju ta mycket större risk genom att låna till dig och vill bli kompenserad för det.

låg kreditvärdighet

Så vad ska du som inte har amorterat tidigare lån eller betalat fakturor i tid göra för att få låna utan UC igen?

Nedan hittar du några tips och saker du kan göra för att öka din kreditvärdighet:

  • Ansöka om lånet med en medsökande som har god ekonomi och hög kreditvärdighet
  • Använda sig av en lånejämförelsesida för lån utan säkerhet och krav på UC som kontaktar många olika långivare åt dig
  • Samla på sina smålån i ett samlingslån och därmed sänka den totala månadsräntan

Ta ett lån utan UC: hur går det till?

Där var en tid då man fick besöka bank efter bank personligen och köa i evigheter för att få fram en personlig räntebedömning. Och sedan fick man jämföra de olika låneerbjudanden själv genom att skriva ner räntenivåer på papper och räkna.

Lyckligtvis finns det lånejämförelsesidor som tar hand om allt det långtråkiga åt dig. Efter bara någon minut som det har tagit att fylla formulären på sidan kan man ta lugnt och vänta på svar från långivarna som ofta kommer direkt, dock senast inom 24 timmar. Jämförelsesidornas upplägg skiljer sig mycket från varandra men de brukar vara lättnavigerade och användarvänliga.

Så här kan det till exempel gå till hos lånejämförelsesidor som har lån utan UC:

  • Du hittar formuläret på deras hemsida och fyller in alla uppgifter – och därmed filtrerar lånerbjudanden. De kategorier som du kan filtrera på är: lånets totalbelopp, om du vill göra en kreditupplysning hos UC eller inte, om kretigivaren accepterar betalningsanmärkningar eller inte och om du kan få ditt lån utbetalat direkt eller inte.
  • Efter att du har filtrerat de olika lånerbjudanden kan du välja från en lång lista av dem som har de kriterier du söker – du kan välja en och fortsätta till låntagarens sida för att prata vidare och ansöka om lån utan säkerhet

Klart! Svårt var det inte alls, och grattis till ditt nya lån utan säkerhet, vilket är lättast att få utan UC – allt som är kvar nu är att du ska få förverkliga dina drömmar!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar