Snabblån med direkt utbetalning

Det finns flera långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning och några faktorer som exempelvis vilken bank du har och om långivaren betalar ut på helgen för att kunna säkerhetsställa en direkt utbetalning. Det finns också många långivare som beviljar snabblån trots eventuella betalningsanmärkningar, en bedömning utförs för att värdera om du har möjlighet att betala tillbaka lånet eller inte.

Se våra sidor SMS lån direkt utbetalning Swedbank och SMS lån direkt utbetalning SEB för mer information om specifik bank.

Tänk på vilken bank du har när du lånar pengar med direkt utbetalning

Om planen är att få pengarna på direkten är det några faktorer som behöver tänkas in, bland annat vilken bank du har och därefter vilken långivare du väljer. Kontrollera att långivaren erbjuder direkt utbetalning och detta innebär att långivaren genomför en överföring direkt till det angivna bankkontot. Detta kan skapas genom att ett konto överför pengar och dessa hamnar på ett annat konto på samma bank på någon minut. Därför är det viktigt att långivaren har ett konto i samma bank som du har för att pengarna ska överföras direkt och inte dröja några timmar. Dessa vanliga banker använder sig ofta både kunder och långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning:

Swedbank
SEB
• Handelsbanken
Nordea
• Danske Bank

Har du någon annan bank än de i listan kan du ändå ansöka om snabblån med direkt utbetalning, förutsatt att ansökan skickas inom rimliga tidsramar. Många banker använder bryttiderna 9.30, 13.00 och 16.30 under hela dagen. Det här innebär att om pengarna har förts över innan kl. 9.30 kommer de anlända till ditt konto efter lunch, om pengarna överfördes innan kl. 13.00 kommer de att anlända på seneftermiddagen och har överföringen utförs efter kl. 13.00 kommer pengarna oftast nästkommande bankdag. För att få pengarna utbetalda under en helgdag behöver du välja en långivare som erbjuder snabblån med utbetalning på helger.

Så ansöker du om snabblån med direkt utbetalning

Att ansöka om ett snabblån med direkt utbetalning är en väldigt enkel process som utförs digitalt. På långivarens hemsida fyller du i ansökan som endast tar några minuter att fylla i och eventuellt få beviljat. Steg för steg går ansökningsprocessen till såhär:

1. Klicka in på hemsidan och välj formuläret för ansökan
2. Fyll i information som efterfrågas, exempelvis personuppgifter
3. Legitimera med BankID och skicka sedan in ansökan
4. Invänta svar
5. Pengarna finns på ditt konto

Är du en reguljär kund hos en och samma långivare går det ännu snabbare eftersom de redan har dina uppgifter, det enda som behövs då är ett sms till verksamheten och uppge vilken summa lånet ska erhålla, pengarna betalas ut samtidigt och ingen ansökan online behöver skapas.

Situationer när det är positivt med snabblån och tillfällen när det bör undvikas

Många situationer kan uppstå där det är positivt med att kunna låna pengar med direkt utbetalning, exempelvis kanske bilen går sönder och måste akut lagas eller något annat har uppstått där du behöver en mindre summa pengar direkt. Tänk alltid på att du ska kunna betala tillbaka snabblånet när nästkommande inkomst trillar in, försök att inte låna pengar för att finansiera en resa men det kan också uppstå en situation där det behövs en summa pengar på semestern för att lösa problemet som har uppstått. Tänk efter en extra gång innan du skickar in ansökan till ett snabblån med direkt utbetalning att det inte är för att finansiera drinkarna på krogen ikväll eller för att använda pengarna på casinospel eller betting. Ta helt enkelt bara lån om du har möjlighet att betala tillbaka inom en snar framtid.

Man kan hämna i situationer där den optimala – och ibland även den enda – lösningen är snabba pengar. Det behöver inte bara handla om riktigt existentiella situationer såsom att det inte finns någon mat i kylskåpet eller att en viktig hushållsapparat går sönder. Ibland lånar det sig att låna rent ekonomiskt – det kan t.ex. vara långt till nästa lön och man upptäcker att drömmobilen eller drömresan är på rea som slutar innan man får sin nästa månadslön på bankkontot.

Och det är då man kan fundera på att ta smslån med direkt utbetalning.

I denna artikel beskriver vi vad ett smslån med direktbetalning innebär och hur man kan kan låna pengar direkt.

Fördelar med smslån

Det finns tveklöst oslagbara fördelar med att ta smslån med direkt utbetalning:

  • Det är det snabbaste sättet att få pengar på bankkontot när man verkligen behöver betala för något
  • Det är väldigt lätt och smidigt att ta ett smslån – vi har beskrivit vilka steg man måste ta nedan
  • Långivaren gör inte någon kreditupplysning

Nackdelar med smslån

Snabbt och smidigt – är smslån med direkt utbetalning för bra för att vara sant? Ja och nej; i vissa fall.

  • De flesta snabblån klassificeras som kontokrediter – samlar man på många sådana kan det ha en negativ påverkan på ekonomin
  • Snabblån är oftast väldigt dyra – har man inte superbråttom bör man överväga att ta ett vanligt lån med lägre ränta istället

Vem kan ta smslån?

Det finns inte många krav på den som får ta ett smslån med direkt utbetalning. De allra flesta långivare gör ingen kreditbelysning på låntagaren.

Man måste enbart uppfylla två krav om man vill låna direkt:

  • Ha ett konto hos samma bank som långivaren – pengar lånas via direktöverföring
  • Inte ha skulder hos Kronofogden – har men det så måste man följa en avbetalningsplan först för att kunna låna pengar i framtiden

Hur ansöker man on ett smslån med direkt utbetalning?

Att få ett smslån beviljat och utbetalat är en snabb process.

Välj rätt smslångivare

Det finns många kreditgivare som erbjuder smslån med direkt utbetalning. Det man ska säkerställa är att långivarens bankkonto är kompatibel med ditt konto (förklarat nedan).

Ansök under långivarens öppettider

För att få pengar direkt eller samma dag behöver man ansöka om lånet under långiverns kontorstider – det måste nämligen finnas en handläggare på plats för att kunna godkänna din låneansökan.

Logga in och bekräfta med Bank ID

Det kan inte vara enklare – gör din låneansökan med hjälp av Bank ID och få dina pengar överförda till ditt bankkonto.

Ett kompatibelt bankkonto krävs för snabblån direkt utbetalning

Har man ett konto hos Swedbank, Nordea, SEB, Danske Bank eller Handelsbanken så finns det gott om smslångivare man kan låna av direkt. Det krävs nämligen att kreditgivaren har ett konto hos samma bank som låntagaren för att direktöverföringen kan ske.

Har du en annan bank kan du i de flesta fall få ett lån utbetalat samma dag (men inte direkt).

Vad ska man se upp för?

Även här gäller att agera på impuls utan att tänka sig före är aldrig en bra idé. Att satsa lånade pengar, till exempel, kan ha långvariga konsekvenser för ens plånbok, psykiska välmående och även kreditvärde. Vi vill framhäva att man aldrig ska ta impulslån eller låna pengar när man är påverkad – t.ex. har druckit alkohol eller har psykiska problem. Vår rekommendation är att överväga ovannämnda nackdelar med att ta ett smslån direkt utbetalning och låna bara om man verkligen tycker att ett lån är den bästa lösningen på situationen man befinner sig i.