Ett snabblån är ett snabbt sätt att låna pengar på, det är ett mindre lån och du får snabbt pengarna på kontot. Ofta handlar det om mindre summor och återbetalningstiden är kortare. När du ansöker om ett snabblån är processen mindre kontrollerande, du behöver exempelvis inte ange vad pengarna ska användas till eller varför du vill låna pengar. Snabblån passar den som snabbt behöver få pengar in på kontot och som kan uppfylla krav och villkor. Långivare kollar upp om du har några betalningsanmärkningar även om de ändå kan bevilja låneansökan.

Vad är en betalningsanmärkning?

 

att få en betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning innebär det en notering hos ett kreditupplysningsföretag som handlar om att du anses vara en mindre pålitlig återbetalare. Betalningsanmärkningar beror ofta på att en fordringsägare har lämnat in en ansökan om ett betalningsföreläggande mot dig till Kronofogden och betalningsanmärkningar ligger kvar i registren tre år framåt. Det största kreditupplysningsföretaget som vanligen används i Sverige är UC som ägs av landets största banker.

Varför får man betalningsanmärkningar?

En vanlig orsak till att man ansöker om ett lån som kan beviljas trots betalningsanmärkningar är att man har en eller flera. När man inte har betalat ett lån eller en räkning hamnar den till slut hos Kronofogden och på sätt får man en betalningsanmärkning. Det kan vara flera olika orsaker till att den här situationen har uppstått:

  • En räkning som inte betalas hamnar till slut hos Kronofogden, det kan röra sig om alla möjliga räkningar från el till bredband till obetalda biblioteksavgifter och mobilräkningar.
  • Du har inte betalat ett lån eller kontokredit och har inte heller avtalat någon avbetalningsplan med inkassobolaget eller banken.
  • Om du missköter ditt bankkonto, exempelvis om det har blivit övertrasserat för många gånger.
  • Det finns obetalda skulder eller skatter till svenska staten.
  • Det har skett ett misslyckat utmätningsförsök av Kronofogden, de lyckades inte mäta ut din lön eller tillgångar vilket gör att din eventuella skuld hos dem finns kvar.
  • Du kan också få en anmärkning om du inte har varit på plats i en rättegång som du har blivit kallad till.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Allt fler långivare accepterar att det finns betalningsanmärkningar så länge de är betalda. Det är alltid viktigt att jämföra snabblån hos flera långivare för att hitta det som passar dig bäst. Många långivare erbjuder räntefria snabblån som ny kund men se till att alltid betala tillbaka lånet i tid eftersom snabblån kan bli väldigt dyr i längden med extra avgifter och kostnader. Ansökningsprocessen för snabblån är snabb och enkel online och svaret kommer direkt tillbaka, beroende på vilken bank betalas pengarna oftast ut till bankkontot inom några timmar!

Därför beviljar långivare smslån trots betalningsanmärkning

lyckas få lån trots betalningsanmärkningMånga långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkning har som målsättning att alla ska kunna bli beviljad ett snabblån även om de har anmärkningar. Anledningarna till detta är många, bland annat att det handlar om en liten summa pengar. Långivare som har mindre lån kan ofta ta större risker än de banker och långivare som erbjuder större summor. Om inte långivaren får tillbaka pengarna påverkar det såklart mindre om det rör sig om ett snabblån med en mindre summa. Dessutom är återbetalningstiden kortare på snabblån, har du exempelvis hyfsad ekonomi idag kommer det troligtvis inte har hänt så mycket på den fronten inom 90 dagar, till skillnad på privatlån där återbetalningstiden kan vara flera år.

Idag finns det ungefär 500 000 svenskar som har en eller flera betalningsanmärkningar av olika anledningar och långivare som erbjuder snabblån tänker mer på nuet än på det förflutna. Det är viktigare att titta på kundernas privatekonomi idag istället för att titta på betalningsanmärkningarna, många är dessutom ofrivilligt skuldsatta som verkligen inte vill dra på sig en till anmärkning. Det finns också många potentiella kunder inom dessa 500 000 privatpersonerna, de utgör en stor marknad av människor som vill kunna köpa hus eller samla sina lån och krediter.