Snabblån utan UC kreditupplysning (med BankID)

Det tillkommer hela tiden nya snabblån utan UC. De använder sig av andra kreditupplysningsföretag exempelvis Bisnode och CreditSafe. Kritiker hävdar att långivare som inte använder sig av UC riskerar att ge lån till personer som kanske redan beviljats ett smslån och därför inte kommer att ha råd att betala tillbaka. Snabblån utan UC är speciellt fördelaktigt för dig som har

  • Många förfrågningar via långivare som använder UC
  • Tidigare betalningsanmärkningar som hindrar dig från att få ett godkänt lån hos långivare som använder UC

När kreditinformationen hämtas från andra upplysningsbolag så kan inte långivaren se hur många förfrågningar du har hos UC.

En del långivare lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar eftersom lånesumman är så låg i relation mot dina inkomster, det borgar då för att en person med betalningsanmärkningar ändå ska kunna betala tillbaka lånet utan problem. De som ofta tar mindre lån kan vinna mycket på att låna utan UC, vi måste dock alla tänka på att inte missbruka denna lätta tillgänglighet så att låntagaren inte tar fler lån än vederbörande kanske borde.

snabblån utan UC

Vad är UC?

UC är en förkortning för Upplysningscentralen och är den vanligaste kreditupplysningstjänsten i Sverige. Storbankerna äger UC, dvs Nordea, Swedbank, Handelsbanken och Skandinaviska Enskilda Banken (SEB).

UC har en hel del information om dig. 

  • Deklarerad inkomst (senaste 6 åren).
  • Totalt antal krediter.
  • Totalt antal kreditgivare.
  • Krediternas beskaffenhet, ex. blancolån, fastighet, bostadsrätt m.m.
  • Total utnyttjad kredit och total beviljad kredit.
  • Aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Historiska betalningsanmärkningar, dvs skulder som gått till Kronofogden. Dessa stannar kvar i systemet i 3 år och kan förstöra din kreditvärdighet även om du i övrigt har god ekonomi.

Hos UC kan du även se alla förfrågningar under det senaste året.
Du kan själv se vad UC har för information om dig genom att logga in på MinUC med BankID.

Hur mycket kan jag låna utan UC?

Snabblån, Smslån, kontokrediter och brukslån är de vanligaste lånetyperna som inte kräver en UC kontroll. De här lånetyperna kan godkännas trots att man har många förfrågningar hos UC. Vanligen kan du låna mellan 500 kr – 30 000 kr hos många långivare. Det finns dock undantag, exempelvis hos Kreditbörsen kan du låna upp mot 80 000 kronor utan UC, de kräver dock att du inte har betalningsanmärkningar som gamla skulder. När det kommer till företagslån går det låna hela 250.000 kronor utan UC.

Hur verifierar du dig då du ska ta ett snabblån utan UC?

Verifiering sker med e-legitimation som BankID, Instantor®, Trustly eller Telia (e-leg).

Vart är det lättast att få ett snabblån utan UC?

Det är lättast att få lån utan UC hos Ferratum (kreditlån), FlexLimit , Snabbfinans, Monetti och Frogtail. De har högsta delen för godkännande just nu.

Snabblån helg, hur är det med tillgängligheten?

De flesta har utbetalning på helger lördag – söndag samt alla röda dagar, vi listar alla helglån som du kan ansöka om, från 500 kr – 50.000 kr, också utan UC.

Vanligen behöver du ha konto hos en av de stora bankerna i Sverige, SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken för att kunna få ett snabblån på helgen, men vissa snabblån tar även fler banker och kan göra utbetalningar direkt på helger.

Snabblån utan kreditprövning?

Enligt konsumentkreditlagen har kreditgivaren skyldighet att se till att en ordentlig kreditprövning utförs. Det är svårt att få tag i all information och därför anlitar långivaren kreditupplysningsföretag för kreditprövning och ta in omfattande kreditinformation.

Smslån eller snabblån utan kreditprövning erbjuds inte, dessutom är det olagligt. Dessutom ligger det i långivarens intresse att få tillbaka sina utlånade pengar. Många missförstår lån utan UC och tror att det är samma sak som att ingen kreditupplysning görs överhuvudtaget. Alla former av snabblån har med andra ord kreditprövning.

Varför använder sig inte snabblån och smslån av UC?

När du lånar ett större belopp är det naturligt att långivaren sätter högre krav på kunden. Många gånger avslås din ansökan automatiskt om du har en betalningsanmärkning. Större lånebelopp medför en högre kreditrisk därför är det naturlig att långivare använder sig av Sveriges största kreditupplysningsföretag, UC, för att se låntagarens återbetalningsförmåga.
Mindre lånebelopp har inte lika höga krav eftersom kreditrisken är mycket mindre. Då är det bättre och billigare för långivare att använda sig av snabblån utan UC.